Karlskrona Marin Museum

Marin Museet
Karlskrona Marin museum

Det var prov i onsdags i motorman klass 8, och när man var klar så var det bara att lämna prov salen och ta det lungt och göra vad man ville. Vi bestämde oss för att dra till Marin museumet, för att se vad där fanns att titta på, vi går ju trots allt in gratis med uniform. På vägen ditt så blev ett par tjejer i en ung ålder så glada av att se oss så det sprang efter och skreck givakt och massa annat som man tror har med försvarsmakten att göra.

Ankare
Ett ankare

Tror man skriver och säger ett ankare, eller har jag fel. Iallafall, inne på marin musumet fanns det mycket att titta på, där fanns många avbildningar av stora kungar som har krigat med hjälp av flottan, och många slag upp byggda att titta på. Sedan kunde det bara stå en ankare, eller en kanon lite här och var och det tycket iallafall jag var jävligt roligt att titta på.

Gubbe
Vad heter en sådan här nu då?

Inte bara ankare utan även sådan här, som jag inte vet vad det heter. Brukar man inte kalla de jungfruar, eller är det bara jungfruresa? Vilket fall som helst ett helt rum fullt med såna statyer fanns där, jävligt maffiga, tyvärr är de inte lätta att fota på grund av att ljuset utanför blev bilderna väldigt mörka.

Gamla kajen
Vacker skärgård

Karlskrona är en väldigt liten mysig stad som skiftar mellan gamal snyggt och även modernt och respekt ingivande, allt i en härlig blanding. Denna kajen byggdes ju inte igår kan jag ju säga, skärgården i Karlskrona är helt fantastisk, något jag gärna kunnat bo i.

Sveriges första U-båt hajen
Kanon och Eriksson

Vår allas lilla norrlänning Eriksson själv från Örnsjölsvik står och lutar sig mot kanonen och säger
 - Sådan här hade vi precis vid vår sommar stuga, ja denna kanske är något mindre.

Karlskrona skärgård
Skärgården med gamla fort som vaktade karlskrona förr

Tyvärr så kom det finna vädret när minneskortet var fullt och jag inte orkade/ville ta bort någon annan bild, så jag fick tyvärr bara denna bild med det fina vädret, men jag ska ha kamran framme någon annan gång när det är fint väder för Karlskrona skärgård är en dröm att fota i, otroligt vacker hela tiden. Även stan på trossö är otroligt vacker att fota och gå i. Men detta var kvällens sista bild. kram

RSS 2.0