Ny blommar det i Alnarp

Jag skrev ju om stranden igår, och för att inte göra det inlägget så långt och tråkigt så sket jag i att lägga upp en del blommer från Alnarp, så det kommer här och nu. Jag har idag gjort skorpor eller ska nog skriva FÖRSÖKT göra skorpor, och det skulle komma bilder om det istället fast jag var inte så bra på att baka skorpor så det fick bli vackra blommor istället.

Blomma
Väldigt vacker tycker jag

Blomma
Vit och fin

Blomma
Ville plocka några men det får man ju inte

Blomma

När jag skulle fota denna blomma som sitter i ett träd ute i alnarp så hade jag problem, den händer högt upp i ett träd. Efter ett par dåliga försök så drog jag lite i en gren och precis när jag tryckte på avtryckaren så blev trycket för mycket på grenen så den gick av. Vet inte om de i Alnarp blev så glada, men jag gömmde grenen i en buske, det kanske växer upp ett nytt träd där om ett par år.

Mysigt
Super mysigt

Kan man annat än tycka det är super mysigt att gå i Alnarp? Jag tycker det är jätte skönt att ha en sådan trevlig park inte långt ifrån där man bor. Jag tycker jag ska få mer tid över när det är fint väder, för jag vill ju komma ut och gå lite mer men humöret sjunker ju när man tittar ut och ser hur mycket det blåser och hur tunga molnen är.

Tack för mig idag. Hoppas vi ses under sommaren.

Lomma strand

Medan mamma var och klippte sig hos sin frisör i Lomma stack jag till stranden och tog några foton. De blev dok inte bra på grund av den dåliga solen, och de elaka molnen. Men en del får jag ändå lägga upp!

Vatten
Bara små vågor i Lomma

I Lomma är där bara små vågor, och tur är väl det. Fast hade det varit lite mer liv där så hade faktiskt kamran kanske kunnat fånga något häftigt. När jag var liten så hade jag en tavla från Ikea där en fyr blir helt dränkt av en våg, och sen jag fick den kamran har jag alltid velat göra något likadant.

Ring
Ring

En ring låg söndrig och rostig på väg ut mot piren så stannade och tog ett foto på den med. Rostiga saker är inte helt fel alltid. Är den inte snygg?

Klump
Även en rostig klump

Där stod även en del rostiga klumpar här och där. Mycket snygga de också. Är det bara jag som tycker det.

Middsommar


Var hos Linda i helgen och vi firade Middsommar helt ensamma. Kändes som det var dags att ta bilen till henne. Annars hade det inte blivit så mycket träffandes denna sommaren. Men när jag precis kommit ditt så ringer chefen och säger att han glömt säga till mig att jag skulle jobba, och att han kunde fixa en Borlänge tur. Men varför jobba middsommar när man kan träffa Linda?

Kan det bli en Middsommarkrans?
Middsommarkrans.

Vet ej om vi band Middsommarkransen rätt. Men det fick gå ändå. Jag tyckte Linda gjorde ett super jobb. Den blev rund och fylld med blommor, behövs det något annat. Om någon vet hur man gör så hör av er. Vi bara satte blommorna på rad och drog lite sy tråd runt. Sen när blommorna stack ut så fick binda lite mer tråd runt själva blommorna.

Är hon inte söt?
Så här söt blev hon

Så här söt blev hon, här står hon och vispar grädden till flygande jacob.

Lax goja
God Lax macka.

Hittade ett recept på internet, fast det verkade tråkigt så vi la till lite och tog bort lite, och jag lovar det måste blivit bättre än det tråkiga receptet. Blev faktiskt nöjd med både smack och upp lägg. Syns faktiskt lite dåligt. Men både smacklökarna och ögat fick sig en apptit retare.

Flygande jacob
Varför ladde jag upp denna?

Vet ej varför jag fotade maten men kändes roligt. Men hur fotar man en gratäng på ett snygg sätt. Någon som vet så lämna gärna en kommenter. Så jag vet tills nästa gång jag får för mig att fota maten, och jag och Linda äter ju ofta flygande jacob.

Fy inte leka med maten
Ajabaja man får inte leka med maten

Linda gjorde detta fina Hjärta trotts att man inte få leka med maten så tar jag med det.

Rolig bild
Vart kom denna ifrån

När jag la in bilderna i datorn från kamran så hittade jag denna bilden och vet inte vart den kommer ifrån. Men sånt är livet. Den hade roliga former och lite sådär mystisk. Jag vet om att den är tagen på Saltholmen.

Fågel vägen
Fågel vägen, 268 KM

Fågel vägen hem till Malmö från Göteborg var 268 Kilometer, sen att vägen jag körde på hette fågelvägen är en annan fråga.

Innan jag avsluta så under jag en sak. Fågel vägen finns ju kvar även om jag inte kör på den. Skulle jag skrivit Heter eller hette. I och med att jag skrev körde?

Tack för idag./En amatör som glömmer kamran när den behövs och har den frame när den inte behövs!

Student

Igår när jag skulle gå och handla fastnade ögonen på ett träd med något vitt klegg eller mer spindelnäts liknade. Jag var tvungen att ta några bilder på denna skapelse.

Träd
Trädet

När vi snackade med vaktmästaren om det så sa han att det var larver som hade satt sig på trädet, så snart har vi väl en hel Fjärillsfarm här på gården.

Gren
Så här såg en gren ut

Sedan var det dags med massa student firande, jag gick till skolan klockan nio och klockan 10 så var jag redan rund under skorna. Efter att hela skolan bjöd på groggar och öl. Hade nästan fler öl med mig hem än till skolan. Sedan så var det hem och duscha hjälpa mamma med de sista förbeedelserna, även hämta Linda. Innan det var dag att sticka tillbaks till skolan för Fotografering, landgång, och springa ut på kajen och hoppa och tjoa, och framför allt leta upp familj Linda och släckten.

Scouter
Scouter Larsson, Dan, Johan, Maria

Släckt och vänner hittade hem till mig, här är några scouter som trängdes på balkongen. Tyvärr så blir det tråkigt att titta på enormt många människo bilder så därför blev det dessa trevlig typer åter kommer till deras pressent senare.

Pressentbord
Dopp? Student? Begravning?

När vi tände ljuset på pressentbordet så fråga satt många gäster om det var en begravning de var på. Men det var ju min studente och vi gjorde allt för det skulle bli mysigt.

Scout pressent
Scout pressent

Pressent från scouterna, där varje fack innehäll något som jag glömt under alla årens lopp. Det ända som fattades var nog ett regnställ men jag fick ju en kondom, och jag har sett att den kan avnändas som regnställ.

Baren
Baren

Badkaret fick bli bar för kvällen! GÄsterna drack lite dåligt.

Humlan
Humla

Äntligen har jag fått min humel bild. Tack för idag!

Glädje

Nu är det inte många timmar kvar tills jag har tagit studenten och är jätte lycklig. Men idag när jag och mamma kom hem efter att ha varit hemma hos hennes faster, och även varit och handlat så låg där post på hallgolvet. Jag som var först inne såg precis vem som hade skickat det handskrivna brevet, med en Guld stjärna över adressen. Det kunde inte vara någon annan än Annalena Svensson, min gamla Hemkundskaps lärare och Mentor i 8:an och 9:an. I kuvertet låg ett lång brev där hon berättade lite allmänt och sedan ett troligvis handmålat grattulations kort från Vitnam, med 100 kronor. Det är inte alla som får det. Jag blev jätte stolt.

Student pressent
Tack Annalena för ett rörande brev och grattulation

Tack så hemskt mycket Annalena även om du inte läser detta så är jag otroligt stolt över att få ha varit din elve. Sedan är det ju student imorgon så fick åka iväg och klippa mig, och såhär blev resultatet.

Ny frisyr
Jag med ny frisyr.

Tack för besöket. Jag vet det tar tid mellan uppdateringarna. Men jag har inte tid för att vara ute och gå precis och fota så mycket. Men jag försöker få tid hela tiden.

Buskar och träd

Tittade igenom lite bilder, och kom på att jag tyckte dessa två bilder var väldigt vackra, och att jag aldrig hade lagt upp dem.

Gul buske
Gul buske, model vet jag inte vilken tyvärr

Sedan kom en Björk

Björk
Björk

När får björken sina blad? För denna bilden är tagen i April eller väldigt tidigt i Maj.

Allmänt trams

Skåne

Detta är en bild jag har suttit och gjort i Paint. Jag är inte precis lika duktig som många andra i Photoshop, så när jag skulle göra en skämt bild så var det en Sverige karta från internet och Paint som fick stå för jobbet. Mycket Förstoringsglas arbete suddiggumm i paint.

Bilden talar väl för sig själv. Där Skåne är vårt underbara Skåne och allt ovanför Hallandsåsen är Norrland, och jag kan ju citera Max och säga att "Allt ovanför Hallandsåsen är outforskad mark men troligtvis bebott"
(Detta inlägg är inget att ta på så stort allvar bara inse att jag har för mycket fritid)

RSS 2.0