Hjälp

Idag känns det som en sådan dag. Det har inte hänt så mycket sen sist, men ändå har det hänt en hel del. Kanske är därför det blir en sådan mängd uppdatering.

Hade lite plannering med stor scouterna i tisdagas och vi kom genast in på gamla minnen, och jag kände mig bara tvungen till att berätta för alla "nya" scouter sådan som inte hade blivit gamla scouter innan denna händelsen utspelade sig. För att ge extra inlevelse och lättare att förstå så gick jag fram till vår vita tavla och började rita. I och med att jag lägger upp ritningen här så ska jag även ge er min underbara historia.

Händelsen utspelar sig på en äng vid Arlövs Scoutkårs Torp - Socker torpet. Vi är ca 50 scouter på samma övernattning och bestämmer oss för att leka Captheflag. Typ fånga flaggan på svenska, jag är inte så duktigt på engelska. Alla lag får vars en flagga som de ska gömma och försvara, också har man liv.
Ett av lagen hade gömt sin flagga i ett träd och Martina får hjälp upp i trädet av ett par kompisar, men ingen hjälp ner. Så medan jag och Marie står och skämtar och skrattar uppe på en kulle så kommer en scout springade och skricker "Martina sitter i ett träd hon måste ha hjälp". Jag och Marie börjar skratta hur mycket som helst, och springer ditt lite halv glada så här. Och när vi kommer till trädet där Martina sitter tittar vi på henne och börjar assgarvar och pekar på henne och medan andhämtningarna i skratten säger Marie " Ha där kan de bus fröet sitta, då vet vi var vi har henne". Men sagan slutar lyckligt då vi hjälpte henne ner. Vi vet dok inte om hon fått några menn av att ha blivit kallad Trädet hur länge som helst.

Tr?d historien
Trädet historen

Sedan ville jag bara göra lite reklam för Mc donalds. Jag har en affärs ideé, om alla som köper något på Mc donalds och får tillbaks mynt ska lägga dem i Mc donalds samlar box. Så hjälper vi till alla lika mycket och det kostar oss inte så mycket heller. Sen tror jag att de barnen som får ta del av pengarna blir mycket glada också. Det ska läggas till att jag handlar väldigt sällan på Mc Donalds men de gånger jag gör det lägger jag oftast mina mynt till deras insamling. Tack på förhand.

Hj?lp
Hjälp Barnen.

Vilken bild ska vi ta nu då? Jag skulle vilja visa en bild då mina underbara kompisar står först i orkester tåget på gågatan mellan Gustav Adolfs torg och Stortorget i Malmö. Varje gång jag ser denna bilden så blir jag mega glad, hoppas även ni som läser drar på smillbanden.

Orkester t?get
Arvid, Sofia, Maria W, Helena. Är musikanter.

Tänk på att Bankomaten bakom dem är där Hipp Hipps Mffklack gör scenen då det ska ta ut pengar. Bara en sådan Skåne grej.

Till sist ville jag bara visa en bild, har inte mycket att skriva om den mer än att den togs igår Onsdag under sett Scoutmöte. En fråga bara, vilket är området?

Hund skylt

Hund skylten!


Göteborg

Ja då har man varit i Göteborg för första gången sen jag skapade bloggen. Jag satte mig på bussen till Nils Erikssons terminal. Där Lindas pappa kom och hämtade mig för att köra mig ut till skogen, där Linda redan var med sina Minior scouter. Minior scouter är scouter mellan 8-9 år gamla. Deras stuga ligger ca en 45 minuter utanför Göteborg, i en alldeles perfekt skogsglänta precis bredvid en sjö.

image21
En fin vy ut över Trollsjö.

Under förmiddagen på lördagen fick Scouterna ta ett märke som heter "Lycktan". För att få "Lycktan" måste man kunna vad alla lycktans delar heter och kunna plocka isär en lyckta för att sedan ren göra den och sätta ihop den igen, så att alla delar hamnar på rätt plats. Och det är inte alltid så lätt när man är 8-9 år. Sedan kommer det roliga med hela märkes tagningen. Då ska man lyckas tända lycktan också.

image22
Alltid skönt med lite "barnarbete", men barnen gör det glatt efter som får ju ett märke.

Sen var vi ute och gick lite runt sjön efter vi gjort klart alla lycktorna, och då hittade jag detta fina hus som gjorde det mycket lättare att gå vidare. Mycket trevlig skog att vara ut och gå i. Mycket att titta på.

image23
Undra om det hus är beboligt?

Jag tyckte att jag skulle få flytta ditt och bli ett troll ute i skogen, fast jag tro nog att man skulle tröttna efter ett tag. Det är nog inte roligt när det är snöstorm på vintern. Sedan var det läger bål och då stängs kamror och allting av, för att inte ströa den vackra elden och all sjungade. På söndagen händer inte så mycket mer än städning och krov. Men otruligt nog så glömde vi Sojakorvarna (Igen) så killen som var vegg fick äta en rå morot i bröd med ketchup.

Ny trend kanske
Ny trend Morot med bröd och ketchup. Jag ska nog ha Senap också på
min om jag får för mig att prova det någon gång.

Jag glömde höra med honom om det blev gott, fast det tror jag nog att det blev. Får väl fråga någon annan gång då istället. O sen till sist är jag bara tvungen att publicera en pepparkvarn som var giggantisk nästan lika stor som en minior.

image26
Det kallar jag pepparkvarn.

Allt för mig idag, och från helgen. blogg.se har klyddat lite för mig idag så därför har det tagit tid plus att jag inte riktigt fått kläm på hur allt har gått. Men hoppas allt blir bra.

Babbel maja

Idag kände jag bara för att lägga upp massa strunt, och bara skriva av mig lite dumma saker. Vi kan ju börja från början och snacka om att jag har varit med pappa i lastbilen, och lossat nere i Vellinge. I och med Maria vill ha en bild på någon av de lastbilar som jag har åkt med igenom åren så passade jag på att ta ett foto på pappas lastbil där den stod i solen.

Pappas Lastbil
Pappas lastbil. Åkeri - F-Com tarnsporter AB

Sen bar det av hem och ta det lite lungt innan man skulle börja förbereda sig inför Göteborgs resan. Ska nämligen upp där så det lär ju inte bli någon uppdatering i helgen precis. Jag som har skjutit att putsa upp kängerna framför mig fick se till att göra det, för där Linda och deras Scoutkår har sina stuger står det högt med vatten överallt så jag fick putsa upp dem. Och medan de stod på tork så var jag bara tvungen att ta ett foto.

Mina Lundhags
Mina underbara Lundhags kängor, efter en välbehövlig tvätt.

Sedan för att avsluta mitt sjunde inlägg på min fotoblogg så måste jag bara visa vår underbar skylt vi har fått i hissen hemma hos pappa.

Kl?mrisk
Se upp för klämrisken.

Vår kära hyresförvaltare kände att vi skulle ta det lungt och inse riskerna med att åka vår otroligt trånga hiss med otymliga saker. Så han satte upp en stor klämrisk skylt! Han är faktiskt värd en dagens ros.

Det var all i den sjunde bloggen.

Drömmar

Nu i det grå dassiga vädret som har kommit tillbaks så sitter man gärna framför datorn och drömmer sig bort till sommaren, och när man sitter och kollar igen de få bilder som är kvar på datorn just nu så hittar man en del bilder på bilen. Som just nu står på verkstad. När man ser bilen så kliar det i fingrarna att få hem bilen igen, och om allt går som det ska så är det snart hemma igen. Troligtvis någon gång i nästa vecka.

Min Bil 1
Bilden med öresunds bron i bakgrunden (ev Malin Näckrup)

Bilden togs en sen kväll i somras när jag och Malin var ute på foto runda. Vi var först i grannebacken och sen lite andra ställen innan vi till slut hamnade på öresunds utsikts platsen.

Min Bil 2
Bilen i Alnarps parken en sen sommarmorgon.

Här är det dok jag som tagit bilden. Jag ville ha en bild ovan ifrån och klättrade i träd för att få den perfekta bilden men blev aldrig nöjd, fast sen stälde jag mig på tå, och sträckt på handen och försökte sikta in bilen och denna bild blev det bästa resultatet. (Jag kan meddela att de som jobbar i Alnarp inte var glada på mig när jag körde upp på deras gräsmatta.

Allt för idag! Kommentera gärna bilderna i alla inlägg genom att klicka längs ner i inlägget [Kommentera]


Frimärken

Under föra veckan var mossan bortrest och medan hon befann sig på en enormt skönt spa behandling med en nära vän så fick hon brev från posten. I brevet låg hennes senaste skörd av frimärken som hon samlar på. I denna omgången var det tema Europa 2007 - Scouting "Vänner världen runt" Artikelnummer 241455 och formgivare Ingela Peterson Arrhenius.

image14 
Framsidan

Och i och med som alla bör förstå så är jag extremt glad för scouting och blev därför väldigt exalterad över att just dessa frimärken kom hem i brevlådan och var bara tvungen att ta lite foto på dem. Och jag kan nästan lova att dessa aldrig kommer hamna på ett kuvär så länge jag äger dem och så länge jag lever.

image15 
Så här ser dem ut. Mycket vackra.

Blå hajk återträff

På grund av att jag är så extremt dålig att koppla in kamran till datorn och tömma ner mina bilder på datorn så det tar vädligt lång tid mellan mina inlägg här. Sen just vid detta tillfället så är det faktiskt så att jag har varit borta hela helgen, har sovit i Lund och träffat massa Stockholmare men mer om det senare.

Linda kom hem till mig sent på tisdagen och vi hade lite mys middag och lite annat mys mest hela kvällen som vi avslutade med en film " Vuxna människor". Jag är ju ingen Nils Peter Sundgren fast filmen var inte så bra som jag trodde fast Mikael Persbrant är ju Mikael Persbrant. Fast fredagen blev inte lika mysig, då vi hann med att vara på min skola och hålla på där lite, åka hem till mormor gå i skogen och fika, åka till Lund och handla mat inför helgen, åka hem till mig för att sedan gå ut en prommenad till Möllan. Linda har ofta tjattat om att ta en tur ditt, och i fredags fick vi tummarna loss och begav oss ditt.

Linda
Linda och Möllan

Väl på möllan sprang vi runt i trädgården och tittade på gamla visna kryddor, och en katt som sprang lös vid höns gården eller stallet eller vad det heter för höns. Vi hittade även massa fina blommor i alla dess färger och Linda fick berätta för mig vad det flesta hette. Så vi förrenade nyta med nöje. Så nu känner jag igen massa blommor med namn.

Blommor
Vita och gula blommor, de gula heter Krokos.

Efter blommster vandringen fick vi gå snabbt hem och packa, för att sedan åka på Blå Hajk Återträff i Lund. Jag var tvungen att packa så fort att jag glömde kalsonger och strumpor. Fast nog pratat om mina kläder. Väl inne i Lund träffade vi massa Scouter som kommer uppåt landet. Stockholm Linköping Småland, och många fler ställen. Vi mötes upp på central stationen i Lund och hade upp rop och massa kramande där, innan vi begav oss till bussen som skulle ta oss ut till stället vi skulle sova på. Tack DS i Lund som ställde upp med lokal mot att vi köpte en vatten kokare till dem.

Bernt
Fin besök i Skåne. Killen på bilden heter Bernt.

Under fredagen åt vi gott och pratade minnen. Innan vi somnade över ett par avsnitt HippHipp och filmerna "Repmånaden" och "Yroll".
På lördagen försökte vi gå upp i tid och käka en snabb frukost, och skynda oss så gott det går, för att bege oss på runt tur till Malmö där vi skulle visa Stockholmare Torning Torso och "Häst räven" som står på Malmö stortorg. Häst röven är bak delen på den statyn som står på Stortoget.

 Turning Torso
Torning Torso

Efter att Stockholmarna fått se vårt fina hus och gått längs strand prommenade i västra hamnen i Malmö där man perfekt kunde se Öresunds bron, även om det blåste enormt mycket i Malmö just i Lördags. Som avslutning på Malmö rundturen stack vi till Laserdom och spelade ett par spel där. Det var nog den roligaste gången jag varit där, allt var ju väldigt avslappnat och mycket skratt.

Dom kyrkan i Lund
Dom kyrkan i Lund i trä.

I och med att Dom kyrkan i Lund är väldigt svår att fotgrafera utifrån i hel het, så tog jag en bild på en figur i trä av kyrkan och publicerade den iställt för att göra det så lätt som möjligt och för att jag tycker att byggnaden är värd att visas för den är vacker som den är, även om det är en kyrka. Ingen emot kyrkor men jag räknar mig inte så värst troende.

När vi kom tillbaks till Lund och skulle vänta på bussen som går utan för Dom kyrkan så gick vi in i den för att kolla på denna praktfulla byggnad som är väldigt mysig och intressant även för en person som jag, som håller mig ifrån att tro på saker, som står i diverse böcker. Jag kan bara säga att ni borde gå in om kyrkan om ni någon gång kommer till Lund.

Dom Kyrkans i Lunds k?llare
Stora gravar i Källaren på Dom Kyrkan.

Denna praktfulla källare med massor av stora gravar med välarbetade gravstenar var väldigt mysig upp tänd med stearin Ljus. Fick tyvärr ingen bra bild på källaren med ljusen fast här har ni iallafall en bild som jag tycker om. I källaren på kyrkan står även jätten Finn förstelnad och förkrymt så man kan titta på honom. Man kan troligvis gå in på Ne.se och söka på Jätten Finn eller dom kyrkan i Lund och få reda på massa information om jätten Finn, jag har inte alla fakta och alla sägnar i huvet och vet inte vilken som är riktig eller officel så därför skriver jag inget om den. Mer än att kyrkan var väldigt vacker.

T?get hem
Tåget till Burlöv.

Sedan på Söndagen var det dags att ta tåget tillbaks till Burlöv, och jag tyckte att skylten var cool, även om skuggan inte ligger så där proffsigt till. Men ni kan ju kolla vad klockan är och när tåget skulle gå. Där blev ju en del bilder som man tog i ren trisdes.

Allt för mig idag. Kommer mer när jag har fler roliga bilder att lägga upp.

Träff i Lund

Idag har jag varit i Lund tillsammans med Dan och Maria för att ta en koppfika. Fast Dan sa att han skulle åka in till Lund redan någon timme innan vi alla skulle mötas och jag var hjärtligt välkommen in och göra honom sälskap om jag inte hade något att göra under förmiddagen.

Och jag hade ju givetvis inget och göra under förmiddagen än att strosa runt i boxer där hemma, så jag kläde på mig och gav mig av till tåget. Som vanligt på Paronen så stod jag och biljettautomaten och bråkade, jag ville ha biljett och den pengar fast tjugan som jag ville ge ifrån mig svalde inte automaten utan hård kamp. Till sist kom biljetten ut och kunde lugnt stiga på Pågatåget som hete Gabriel Jönsson.

image4
Rätt roligt en Scout från Ystad heter just Gabriel Jönsson

När jag stigit på tåget så sitter där en mörk utländsk engelsktalande man och han frågar mig lite osäkert om tåget stod i Lund, och jag svarade tappert "No, Lund is abot 3 stations" mannen förstod och satt lugnt kvar. Jag kände att jag var tvungen att hjälpa honom ytligare genom att berätta att jag skulle hoppa av i Lund och att jag kunde säga till honom. Om han förstod vad jag sa, vill jag ha osagt men vad ska man göra? Sen när jag skulle förklara för den svarta mannen varför jag hoppar på tåget och tar ett foto på väggen så blev där säkert ett antal fel på uttalande och ordföljd, men skit samma.

Inne i Lund får jag reda på att Dan hade kommit upp ur sängen sent och hade en timme(den tiden vi hade bestämt från början) kvar till Lund, så jag får driva runt i Lund och kolla i affärer men att inte en ända affär har öppet i Lund en Söndag viste ju inte jag, inte Dan heller. Så jag går och köper en tidning för att ha något att göra den halvtimme som där var kvar efter min lilla rundvandring i Lund.

image5

69 SEXTIPS

I en bilaga så kunde man läsa om de 69 Sextipsen om hur man får tillbaks sexlusten. Och detta läser jag precis när jag gått ut ur affären och inte orkade gå in och köpa till bilagan. Jag som skulle sitta i Lund kunde ju lika gärna läsa om hur man gör för att få tillbaks sex lusten som att läsa om att Carola inte tycket att Svt var snälla mot henne under prisutdelning till Ola Salo och The Ark under melodifestivalen.

Till sist kom iallafall Dan och Maria och vi gick iväg till Emmas café för att äta en super god fast lite torr blåbärspaj och en kopp kaffe. Och under vår tre timmar långa fika blev det rätt mycket Blåhajken och Forsfarar snack, och även en hel del scout snack. Sen var det dags för Maria att gå iväg för hon skulle till någon gudstjänst eller något.

Så här har min helg varit. Kanske kommer fler bilder snart?

Promenad

I lördags fick jag spatt och var bara tvungen att gå ut och gå, i det fina vår vädret. Jag vaknade upp ur liksom en dvala när jag mötes tidigt på morgonen av att mitt rum var varmt och solen stod på i ögonen. Jag snörrade på mig skorna och började min vandring som bar av mot den nya vandringsleden mellan sege och Möllan och precis när jag lämnat gården så mötes jag av ett mycket vackert träd ute vid kullen.

Fin tr?
Mycket vackert träd med fin skugga såhär på våren

Sedan fortsatte vandringen ut på leden, och solen stod på rätt rejällt så jag var tvungen att använda solglassögonen, och det är första gången för i år. En helt underbar känsla att få gå där och tänkta för sig själv samtidigt som solen värmer upp en och vinden kyller ner kinden rätt rejällt. Det var bara inte jag som var ute på spåret även en hel del hund ägare utnyttjade vandringsleden, och det gjorde mig väldigt chockad faktiskt, jag trodde aldrig att den skulle bli så jätte populär fast det blev den tydligen. Vär framme vid möllan stod jag länge och funderade på hur vacker den var, för det är den faktiskt. Jag tycker det är en fantastisk byggnade som Arlöv borde ta vara på. Sen slogs jag snabbt av tanken på att Arlövs Scoutkår även skulle kunna få ta del av det lokaler som snart står tomma uppe vid möllan?

Arl?vs M?lla
Här står Arlövs Mölla praktfull som den är

Vandringen fortsatte, ner om ryttarföreningen och medan jag gick förbi just stallet och såg alla bilar och alla barn som sprang runt så slogs jag av tanken, att de barn som tar sig till stallet och ryttarföreningen, vad är det för skillnad på dem och våra Scoutbarn, och föräldrade som ändå kör kan ju lika gärna köra upp där som att köra ner till rusthållargården i Arlöv, det kanske bara hade tagit en minut extra. Men mina ben kändes fortfarande pigga på en vår promenad så jag tog en sväng om kronetrops gården, mycket vacker gård faktiskt. Men känslan av att stråsa runt i vår solen var för skarp så jag bestämde mig för att gå "ända" ut till Alnarps parken där jag mötes av sköna växter och några pensionärer som rastade hunden, och ett par fågelskådare som stod och tittade på ett par fåglar som kommit tillbaks till Sverige.
I Alnarps parken så blev min vårkänsla nästan sommar känsla när gräset var så mycket grönt och så många växter skymtades fram i buskar och bland bruna löv.

V?r?
Grönt i Alnarps Parken

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0