Sommar

Var är Sommaren? Jag är tröt på allt jävla hostande och att behöva ha jacka o varma kläder. När kommer våren och sommaren då man kan ha shorts o t-shirt på sig. Jag vill ha bättre väder nu!


Sommar bild

Tyvärr var ju föra sommaren inte den bästa sommaren så denna bilden är nog den med grönast gräs o blåast himmel. Så det fick bli den bilden nu i vinter mörkret.

Mousserat Vin

Bubblor det gillar jag. Så därför får dagens bilder vara på just två mycket mousserande Viner.

Mousserat Vin, Asti
Asti

Asti
Är ett mycket gott, mousserat vin, jag tycker om det. Det passa perfekt när man ska ha det lite mysigt på lagom nivå. Helt klart min favorit.

Mousserat Jordgubbs Vin
Jordgubbs vin

Katlenburger
Jorbgubbs vin är inte så gott som jag trodde. Där finns en mycket godare sort inom jordgubbs hållet. Men detta gick jätte bort. Bara sprit smack vilket jag inte vill ha i ett mousserat vin, och sedan är det skruv kork vilket också går fett bort.

Är det inte roligt att sitta och läsa om mina åsikter om två mousserande viner, när jag egentligen inte kan någonting. Fast smacken är ju delad som tur är.

Valnött

Här kommer en liten bild på en valnött.

Valnött
En jul nött

Jag såg en kompis som hade tagit ett foto på ett nyponkvist, med röda fina blad, och enort vackra skuggor. Längre ner på sidan på hans fotoblogg, så stod det hur han hade gjort. Jag tyckte det var snyggt så jag bestämde mig för att själv prova. Och så här blev det.

Han/vi har satt upp en vanlig vitt/genomskindlig låda med ett vitt papper som är "rullat", sedan lyst med en bords lampa genom lådan och tagit fotot. Mitt resultat blev så här. Men jag kan ju skylla på att jag inte har lärt mig den nya kamran och att jag gjorde detta innan jag skulle till lumpen och hade bråttom!


Snö

Ja då har det för första gången snöat i Skåne för denna vintern. Om det nu bara hade kunnat ligga ett par dagar och sätt snyggt ut inte blivit slask direkt, så hade det kommit en lång utläggning om att man borde flytta året sådär en månad så att barnen idag kunde få ha en vit jul och slippa få snön när skolan börjar igen. Men det orkar vi inte med idag, utan vi kör gårdagens bilder med mycket snö.

Snö Boll

Första Snöbollen

Satt vid datorn och slö surfade som vanligt, och helt plötsligt tittade jag ut genom fönstert och möts av ett snö täcke över gården och omgivningarna runt huset. Barn som man blir så fort snön kommer, så var jag bara tvungen att öppna fönstret och göra Vinterns och Årets första snöboll. På fönster bläcket låg inte så mycket snö så det fick bli en liten en.

Julgran Med Snö På
Ner snöad Julgrann

Sedan skulle jag hem till pappa för att mamma skulle jobba, alltid så tråkigt att sitta själv hemma på en lördag så jag drog hem ditt. Och på gården ser jag då julgrannen och den var så härligt vit, konstigt att man får jul känsla efter jul, när man knappt hade någon i stressen innan.

Sladd I Snö
Micke Leker I Snön

Micke jag och Lisa körde in till en kompis till micke, och var där och tittade på när Sverige fick silver i JVM. Tråkigt. Men på vägen hem så körde vi ner om hamnen och lekte lite med bilen på det stora yterna dom har där nere. Det var också roligt så vi fick ta några bilder på det också.

Sko Avtryck I Snö
Vit Bild

Sedan medan Lisa och Micke lekte snöbolls krig så gjorde jag ett sko avtryck fotograferade. Jag har alltid tyckt om avtryck i snön. Ända sedan jag var liten har jag tyckt om att titta på hur djur och skor ser ut i snön. Lite intressant och mycket snyggt enligt mig.

Tyvärr så i Skåne så snöar det sen kommer solen och töar, så om man ska ha några snö bilder får man ta det medan det snöar, och därför blir inte bilderna så snygga. Men kände att när det ändå har kommit så mycket snö så det lagt sig så är man tvungen att ta lite foto o lägga upp för snö är så passa roligt och fint.

Ha en bra dag allihopa nu åker jag tillbaks till kriget.


Nikon D40

Köpte en ny digital kamra i mellandags rean, kände att jag ville ha en ny kamra. Det fick landa på en Nikon D40, apsolut ingen super duper kamra, men det fyller mina vardags behov väldigt bra. Kamran är lätt att hantera, det mesta kan göras både Automat och Manuellt, med enkla ratt rörelse. Jag är nöjd. Nu har jag i och för sig inte tagit så mycket kort med den. Enbart lite i göteborg när jag o Linda var ute och gick en runda. Annars har det bara blivit små inomhus foto mest för att leka med den nya kamran.

Nikon D40
Nikon D40

Är svårt att ta foto på en svart kamra när man har en svart vägg och bord som bakgrund, tyvärr var det den bästa bilden. Men nu har jag iallafall fått skryta lite om kamran.

God fortsättning gott folk.

RSS 2.0