Göteborgs rund tur

Var hemma hos Linda i helgen. En mysig vistelse med lite god mat, kubbspel med fruk till tugg, och Ben & Jerry glass i sängen och på lackan och allt. Tyvärr så måste man jobba för att få pengar, och Linda jobbar ju var annan helg. Men i och med att det skulle ta så lång tid innan vi skulle träffas nästa gång så åkte jag upp till henne en sådan trist helg som det skulle jobbas på, så jag hängde med henne in i stan för att kunna för driva tiden.

Klump
Klump?

Först gick jag en runda i centrum eller bland alla affärer men kom fram till ganska snabbt att jag kunde titta på exakt samma saker i Malmö, så jag bestämmde mig för att försöka hitta till Haga för att bara inte göra någonting, kanske slappa med en tidning. Jag svängde dok av för tidigt och mötes av denna enorma "Konst klump" Jag vet inte vad det är egentligen.

Betong block
???

Fotgraferade baksidan på detta betong block som invigdes av FN´s generas sekreterare samma helg som jag var där och fotade, men det har ju givetvis inte kommit med eller så har det försvunnit. Det är av någon typ som har gjort något bra iallafall. Ni som läser får gärna hjälpa mig med vad FN´s general sektreterare heter och vad det är typ och vad han gjort eller råkat ut för som är på betong blocket.
(Kofi Annan, heter tydligen han tjommen från Fn.)

Uppdatering:Skulpturen eller Betong klumpen är gjord av Charlotte gyllenhammar, och ska föreställa Raoul Wallenberg och han födes 1912. Raoul räddade Judar under Andra världskriget.
(Tack Linda)

Totalt 194
De 1000:des trappornas stad

Ja Finland heter ju de 1000:des sjöarnas land, efter alla deras sjöar. Då kan Göteborg döpas till De 1000:des trappornas stad. Här är iaf 194 av dom. Trapporna går upp till Skansens Krona, och det är väl meningen att det ska komma något inlägg om bara Skansens krona någon gång, men inte idag vad jag vet. De 194 trapporna är in delade två etaper så man kan vila på halva vägen alltså efter 127 trappor.

Skansen krona
Borgen Skansens Krona

Det är makalöst svårt att fota denna mångsidia klumpiga borg, men här är ett av de foto jag provade mig på att ta, det går dividera om det är bra eller dåligt, eller nej det gör det inte. Det är mer eller mindre ur uselt men va fan nu är det med iallafall. Vad jag kan förstå så fungerar borgen som Millitör musseum idag, men byggdes mellan1687 och 1700. Det var allt om denna byggnad för idag.

Här bor Linda
Vid den röda pillen bor Linda

Nästa så exakt så bor jag vid den röda pillen när jag vistas uppe i Göteborg, och Linda bor där mer eller mindre permanet. Det kan vara lite otydligt i bloggen, men på min dator kan man se det väldigt skarpt och tydligt. På bilden ser man även Ullevi, jag valde att inte ta med det fotot där man ser det stora rosa tornet på Liseberg som jag glömt vad det heter. Annars så vet jag inte mer vad man ser från utsikten på Skansen krona. Allt för mig och Göteborg. Jag togm

Kajen

Efter en så här fin dag som det varit idag så tycker jag att ett par bilder från kajen i malmö kan publiceras. Ska ju dok berätta att jag fortfarande väntar på bilderna från "Star 07" alltså Arlöv och Åkarps vår läger på Skånningsboda. Mina bilder ligger på Börjes dator, och jag hoppas att snart få dem så jag kan lägga upp dem. Detta var egentligen inte det jag skulle skriva, utan att bilderna inte är tagna i dag. Bilderna togs en dag när jag väntade på Linda.

Fyr
Fyren


Fyren som lyser upp hela Malmö hamn, en vacker fyr enligt mig att titta på. Där har jag suttit en del gånger och tänkt på saker o ting som man inte brukar tänka på. Den var dok vackrare för.


Mås
Måsen

Försökte få en bild på Måsarna längs kajen rätt länge utan att lyckas så fantastiskt bra, men här är iallafall ett gått försök.

Ring
Ring

En ring att förtöja båtarna i. Alldelse rostig och gran där den står rätt upp ur betongen. Kanske lite dåligt ljus fast vad ska man göra när solen står på från andra sidan betong grisen.


Med denna blogg har jag fått dåligt samvete. Det tar så lång tid mellan uppdateringarna, plus att jag är så dålig på att ta med kamran. Jag är även dålig på att vara ute och gå på nya platser känns det som. Får väl ta med kamran till Göteborg i helgen, och ta en prommenad till slotts skogen och se om där finns något skoj att fotgafera medan Linda jobbar.


Lopp marknad

Det är inte alltid lätt för en idiell förening att få ihop till räkligt med pengar för att ekonomin ska gå ihopa, så därför har vi i Arlövs Scoutkår försökt skapa en tradition med Loppmarknad en gång om året. Och i går Lördag 12/5 så var det dags för den åtråvärda loppmarknaden. Vi hade böcker som var otroligt roliga och tunga, vi hade kläder som jag inte förstod att folk köpte, vi hade porslin, och inte minst massa små tjaffs som verkligen bara hör hemma på loppmarknader. Sedan hade vi ett korvstånd med korv och läsk o kaffe.

Tr?tta seniorer!
Så här skoj hade vissa.

Men för barn och det mindre scouterna som var nere på loppmarknaden fanns där andra aktiviteter som att kasta boll på brukar, kasta pil på ballonger och kasta ner ett mynt i en tunna vatten och träffa en kopp. Lyckades man med något så fick man ett choklad från lidel som liknade Mars och Snickers, misslyckades man där emot så fick man en mini variant av de två redan nämna.

Marcus
Så har skoj hade han.

Marcus är glad efter att fått tillräkligt med choklad så det räcker i flera månader. En super duktig Scout som hjälpte till med allt under dagen. Sprida glädje, kasta vatten och kränga massa lopper till folket som kom och tittade. En jätte rolig dag i mina ögon.

Studenten

Ja nu börjar det närma sig studenten, det är väl bara runt en månad kvar innan man står där på skolan lite runt om fötterna och man ska hitta sina föräldrar i ett hav av glad föräldrar och jag känner att det kommer vara rätt konstig känsla i magen. Men den tiden den sorgen. Idag var det tid för att hämta sina student mössor och de tillbehör man hade köpt. Jag hade då tagit ett paket för ca 650 kronor. När jag kommer in och ska hämta grejorna så får man bara ett ölglas, och de säger din mössa finns inte med. Då får man ringa upp till Göteborg till de som gör studentmössorna och fråga vad som händer. "Din mössa ska vara där" Men nej, så man ringer igen. "Jag får forska lite under dagen med du får höra av dig om det inte löser sig närmaste veckan". Känns lite sådär tråkigt och bara gå ifrån skolan med ett ölglas där det står Student 2007 och ingen mössa, men det ska väl lösa sig förhoppningsvis.


?lglas
Nog värdens dyraste Student ölglas för 650:-

Majblomman

Majblomman

I år har jag varit med och Organiserat försäljningen av Majblomman för Arlövs Scoutkårs räkning, och det roligaste av allt är att det har gått bra med vår försäljning och många barn har redan blodad tand inför nästa år. Och medan de har fått chansen till att hjälpa många av deras skolkamrater och klasskompisar och andra barn i deras Komun och närområd så har det fått råd till att köpa en Digitalkamra som jag kommer ihåg att ett av barnen sa att det skulle göra med sina pengar.

Hoppas du också köpte en Majblomma, annars kan du gå in på majblomman.se och köpa din majblomma och hjälpa barn.

Mycket har hänt

Ja som rubriken säger har det hänt mycket sen jag uppdaterade bloggen tillsammans med bilder. Men tyvärr så har kamran också legat lite i träde medan datorn varit på reperation. Minnes kortet är ju inte hur stort som helst. Men Linda har varit här vi har varit på museeum och lite sånt. Njut.

MFF
MFF flagg marchen

Flagg marchen var en underbar upplevelse, många roliga MFF:are gick genom Malmö innan matchen mot Gais i himma premiären. Vi gick från Möllan via Pildamsparken. Hoppas det blir fler och lite mer högljudare nästa år.

Skruvat
Skruvade Torso

Var på Tekniska och Sjöfarts Museet i Malmö med Linda och där var många roliga grejor att titta på. Mycket som man redan tittat på, fast de hade en utställning om malmö genom tiderna och hade en Miniatyr av Turing Torso. Kände att det var dags att ta ett foto på huset.

Vindkvarn
Vindkvarn

Nu kommer inte fotona i ordning fast kände att om jag ska visa upp två miniatyr byggnader så ska dom komma efter varandra. Detta är ingen Mölla eller Väderkvarn för detta var en Vindkvarn men det kan man skit i. Jag gillade den, och som ni kanske förstår möllor så jag var tvungen att ta ett foto och även publicera den.

Kokums
Kokums

Ett underbart kokums sätt av högsta kvalite. Varför finns inte Kokums grytor idag?

Lejopard
Lejon

Efter vårt besök på Tekniska så fortsatte vi vidare till Malmöhus slott där vi hittade detta fina lejon. Tyvärr så fungerade inte kamran på de rikiga utställningarna men det fick gå ändå.

Blommster kruka
Korgkruka


Jag och brossan var ute hos Mormor när hon hade gjort om trädgården och ville visa upp den, som vanligt hade jag kamran med mig och tog några foto i trädgården.  Gillade ingen av bilderna, tyckte ingen blev bra tyvärr så jag publicerar bara denna.


RSS 2.0