Göteborgs rund tur

Var hemma hos Linda i helgen. En mysig vistelse med lite god mat, kubbspel med fruk till tugg, och Ben & Jerry glass i sängen och på lackan och allt. Tyvärr så måste man jobba för att få pengar, och Linda jobbar ju var annan helg. Men i och med att det skulle ta så lång tid innan vi skulle träffas nästa gång så åkte jag upp till henne en sådan trist helg som det skulle jobbas på, så jag hängde med henne in i stan för att kunna för driva tiden.

Klump
Klump?

Först gick jag en runda i centrum eller bland alla affärer men kom fram till ganska snabbt att jag kunde titta på exakt samma saker i Malmö, så jag bestämmde mig för att försöka hitta till Haga för att bara inte göra någonting, kanske slappa med en tidning. Jag svängde dok av för tidigt och mötes av denna enorma "Konst klump" Jag vet inte vad det är egentligen.

Betong block
???

Fotgraferade baksidan på detta betong block som invigdes av FN´s generas sekreterare samma helg som jag var där och fotade, men det har ju givetvis inte kommit med eller så har det försvunnit. Det är av någon typ som har gjort något bra iallafall. Ni som läser får gärna hjälpa mig med vad FN´s general sektreterare heter och vad det är typ och vad han gjort eller råkat ut för som är på betong blocket.
(Kofi Annan, heter tydligen han tjommen från Fn.)

Uppdatering:Skulpturen eller Betong klumpen är gjord av Charlotte gyllenhammar, och ska föreställa Raoul Wallenberg och han födes 1912. Raoul räddade Judar under Andra världskriget.
(Tack Linda)

Totalt 194
De 1000:des trappornas stad

Ja Finland heter ju de 1000:des sjöarnas land, efter alla deras sjöar. Då kan Göteborg döpas till De 1000:des trappornas stad. Här är iaf 194 av dom. Trapporna går upp till Skansens Krona, och det är väl meningen att det ska komma något inlägg om bara Skansens krona någon gång, men inte idag vad jag vet. De 194 trapporna är in delade två etaper så man kan vila på halva vägen alltså efter 127 trappor.

Skansen krona
Borgen Skansens Krona

Det är makalöst svårt att fota denna mångsidia klumpiga borg, men här är ett av de foto jag provade mig på att ta, det går dividera om det är bra eller dåligt, eller nej det gör det inte. Det är mer eller mindre ur uselt men va fan nu är det med iallafall. Vad jag kan förstå så fungerar borgen som Millitör musseum idag, men byggdes mellan1687 och 1700. Det var allt om denna byggnad för idag.

Här bor Linda
Vid den röda pillen bor Linda

Nästa så exakt så bor jag vid den röda pillen när jag vistas uppe i Göteborg, och Linda bor där mer eller mindre permanet. Det kan vara lite otydligt i bloggen, men på min dator kan man se det väldigt skarpt och tydligt. På bilden ser man även Ullevi, jag valde att inte ta med det fotot där man ser det stora rosa tornet på Liseberg som jag glömt vad det heter. Annars så vet jag inte mer vad man ser från utsikten på Skansen krona. Allt för mig och Göteborg. Jag togm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0